Mijn verhaal, jouw inspiratie
Mijn verhaal
Na jarenlang gewerkt te hebben in de psychiatrie ervaarde ik steeds minder werkplezier. De werkdruk bleef hoog, de doelgroep werd complexer, ik werkte onregelmatig, stond steeds op een andere groep en ik had veel last van migraine. Uiteindelijk kwam het moment waarop de druppel de emmer deed overlopen. Dit besef leidde tot een burn-out en de beslissing om mij ziek te melden op het werk.
Na mijn burn-out en een re-integratietraject 2e spoor begon ik opnieuw in dezelfde sector. Ik had zin in mijn nieuwe uitdaging met vaste werkdagen en geen behandelafdeling meer maar begeleid wonen. Kortom, ik had het erg naar mijn zin. Na een aantal jaar met plezier gewerkt te hebben begon er weer iets ‘te knagen’. Wegens migraine was mijn ziekteverzuim hoog en was er weinig begrip voor mijn situatie. Daarnaast werd de functie anders ingedeeld waardoor ik op mijn tenen begon te lopen, ik voelde prestatiedrang en had geen zin meer om naar mijn werk te gaan. Het besef kwam opnieuw: ik zat niet meer op de juiste plek. Dit keer besloot ik een radicale stap te zetten.
Het begin van een nieuwe weg
Ik besloot mijn werk in de zorg definitief achter me te laten en een andere weg in te slaan. Het was een spannende keuze, vooral omdat ik net een huis had gekocht en de zekerheid van een vaste baan achter me liet. Toch voelde ik dat ik mijn droom moest volgen: anderen helpen met hun gezondheid en welzijn op een manier die bij mij past.
Belemmerende overtuigingen
De weg naar mijn nieuwe carrière was niet zonder obstakels. Ik kwam beperkende overtuigingen tegen, zoals angst om te falen en onzekerheid over de toekomst. Toch besloot ik door te zetten. Ik volgde mijn hart en koos ervoor om me om te scholen tot vitaliteitscoach. Gedurende die tijd werkte ik in een verpleeghuis om mijn financiën op orde te houden, terwijl ik tegelijkertijd mijn nieuwe pad volgde.

Volg mij op Social Media:
Nieuwe inzichten
In mijn werk als vitaliteitscoach ontdekte ik hoe diep werkplezier en een passende loopbaan invloed kunnen hebben op je leefstijl, gewicht, gezondheid, mentale veerkracht, energie en algehele levenskwaliteit. Dit inzicht leidde me ertoe dat een opleiding tot loopbaancoach een mooie aanvulling zou zijn. Ik geloof dat fysieke en mentale herstel onlosmakelijk verbonden zijn met de zes dimensies van positieve gezondheid: lichamelijk welbevinden, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, sociaal functioneren en dagelijks functioneren.
Van ervaring naar expertise
Naast mijn werk als coach heb ik zelf ervaring met chronische aandoeningen. Van kinds af aan had ik veel last van migraine, wat me regelmatig verplichtte me ziek te melden. Dit zorgde vaak voor onbegrip bij anderen en leerde me hoe belangrijk het is om niet alleen naar de klachten te kijken, maar ook naar de persoon erachter. Deze ervaring heeft me geholpen om te begrijpen wat het betekent om te leven en te werken met een chronische aandoening.
Mijn specialisatie ligt in het coachen van werkenden met een chronische ziekte, burn-out en migraine. Ik weet uit ervaring hoe het is om tegen je grenzen aan te lopen, maar ik weet ook hoe je vanuit die situatie weer kracht kunt vinden.
Wat is jouw volgende stap?
Het belangrijkste is dat je jezelf, gezondheid en werkplezier serieus neemt. Misschien voel je je momenteel uit balans, vastgelopen of onzeker over de toekomst. Dat is helemaal niet erg, het is juist een kans om verandering aan te brengen. Tijdens een vrijblijvend gesprek bespreken we samen jouw situatie en doelen. We kijken naar de stappen die jij kunt zetten om je gezondheid, werk en welzijn in balans te brengen. Ik kijk ernaar uit om samen met jou te werken aan jouw energie, werkplezier en vitaliteit.
Ben je klaar voor de volgende stap? Neem dan contact met me op voor een gratis kennismakingsgesprek. Laten we samen werken aan de beste versie van jezelf!
“Leren is voor mij een kans om te groeien en te genieten van elke stap vooruit!”
Re-integratiecoach
Ik heb een gedegen basis opgebouwd en methodieken geleerd om mensen met verschillende vraagstukken op het gebied van re-integratie te begeleiden.
De volgende thema’s zijn aan de orde geweest:
– Wet- en regelgeving (Wet Poortwachter, Spoor 1 en 2)
– Omgaan met alle betrokken partijen (werkgever, bedrijfsarts, cliënt, UWV)
– Rapportage en privacy
– Mogelijkheden als uitgangspunt bij ziekte
– Begeleiden bij terugkeer naar werk
Ervaringsdeskundig coach
In de opleiding heb ik ontdekt hoe ik mijn ervaring met een chronische fysieke aandoening of psychische kwetsbaarheid kunt inzetten om mensen in een soortgelijke situatie te coachen of begeleiden. Ik maakte de stap van persoonlijke ervaring naar ervaringskennis naar ervaringsdeskundigheid.
Mijn ervaringsdeskundigheid zet ik krachtig
in om mensen met een chronische fysieke
aandoening of psychische kwetsbaarheid te laten groeien.
Loopbaancoaching
De kern van de opleiding bestaat uit de vier belangrijkste fasen van loopbaanbegeleiding: zelfverkenning, visieontwikkeling, marktverkenning en marktbenadering.
Persoonlijke én professionele ontwikkeling staan centraal bij het vinden van de juiste verhouding tussen zelfkennis, mensenkennis en vakkennis. Specifiek wordt aandacht besteed aan eigentijdse en toekomstige vormen van werk en het vinden daarvan.
Hoe klanten mij ervaren
“Plaatst hier een aanbeveiling van een tevreden klant, zodat de bezoekers van jouw website kunnen zien dat andere mensen goede resultaten behalen met de dienst die jij aanbiedt”
– Naam
Heb je vragen over de mogelijkheden?
Neem dan gerust contact met op!